گلابی منبع فوقالعادهی فیبری به نام پکتین است که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کولون (رودهی بزرگ) کمک میکند.
این میوهی خوشمزه همچنین حاوی میزان زیادی ویتامین C، ویتامینهای گروه B، مقدار کمی ویتامین A و E و املاح معدنی به ویژه پتاسیم میباشد.
گلابی سرشار از املاح معدنی، پتاس و تانین است و میتواند اسید اوریک خون را پایین بیاورد. برای این کار بهتر است که گلابی را با پوست میل کنید. از این گذشته گلابی برای افراد روماتیسمی و افرادی که از آرتریت رنج میبرند مفید است.
به عقیدهی متخصصان، گلابی اعصاب را آرام میکند، عملکرد غدد داخلی را بهبود میبخشد، فشار خون را تنظیم میکند، خون را تصفیه و کلیهها را تمیز میکند. در صورت تنبلی رودهها، بیماریهای گلو و بیماریهایی مانند سل، ضعف بدن و کم خونی نیز گلابی کمک زیادی میکند.
گلابی حاوی میزان قابل توجهی آنتی اکسیدان های محافظ سیستم قلبی عروقی بدن میباشد. توصیه میکنیم برای پیشگیری از سکته مغزی، گلابی و میوه های دیگری که گوشت سفیدی دارند میل کنید.
این میوهی خوشمزه جزو میوههایی است که آلرژی ایجاد نمیکند برای همین میتوانید این میوه را له کرده و به کودکان بدهید.
برای بعضی از افراد حساس مصرف زیاد گلابی میتواند باعث اسهال شود. حواستان باشد که گلابیهای کاملاً رسیده را مصرف کنید. گلابیهای نرسیده ممکن است باعث نفخ و عفونت شود.
توجه داشته باشید زمان مصرف، گلابیهای سالم را انتخاب کنید. گلابیهای خراب و له شده حاوی کپک خطرناکی به نام میکوتوکسین میباشد. این کپک سمی به نام پاتولین ترشح میکند که باعث حساسیت و خارش پوست، حالت تهوع، مشکلات مربوط به کلیه ها و کبد میشود. اگر دیدید یک بخشی از گلابی در حال کپک زدن یا گندیدن است آنرا مصرف نکنید و دور بیندازید. توجه داشته باشید که پاتولین حتی با پخته شدن نیز از بین نمیرود.
توجه داشته باشید از گلابیهایی استفاده کنید که به شیوهی ارگانیک کشت شدهاند در غیر این صورت امکان دارد پوست میوه به آفت کشها آلوده باشد. برای همین توصیه میکنیم این میوه ها را با پوست نخورید و یا اینکه آنها را با دقت شستشو دهید.
ترجمه: فاطمه مهدی پور
منبع: masantenaturelle